Tajusinpa, että eihän mulla ole mitään tähellistä asiaa. Mutta ei se mitään, kirjoitan silti, jotta kaikenmaaliman Marionellat eivät vallan turhautuisi.

Nyt olen rantsilassa. Söin justiinsa läskikastiketta. Tirrikastikkeeksi meillä sanotaan, millä nimellä lie muut sen tuntee. Kaijan kans joku aika sitte puhuttiin, ettei oo saatu pitkään aikaan tirrikastiketta. Oli se kyllä hyvää ku ei ollu pitkään aikaan syöny sellasta. Savuluukeittoa haluaisin myös. Vaan ei löytyny sopivaa lihaa. Koulussa oli viime viikolla savulihakeittoa, muttei se ollu oikein mistään kotosin. Ei silti pahaakaan.

Käytiin joulutorillaki. Taikka eihän se mikään tori ollu ku se oli sielä liikuntahallilla. Markkinat ennemminki. Lakukauppias oli. Ja kaikenlaista arvan kauppaajaa. Meillä on kavereitten kans tiistaina pikkujoulu ja ajateltiin ihan vaihtaa siellä pakettejakin. Noh, ostin markkinoilta sen lahjan. Pienen tuoksukynttilän ja pikkusen tontun. Ajattelin, että se tonttu ois hyvä talonvahti, kun sillä on toisessa kädessä kirves ja toisessa kainalossa pari halkoa, niillä se vois pamauttaa luvattomia kulkijoita. Mutta vasta kotona huomasin sillä olevan eri mittaset jalat eli eihän se pysy pystyssä. Noh, voin sanoa, että se on kännissä. Sopii ehkä meidän pikkujoulujen teemaan, kuhan katotaan, ettei se juo kaikkea glögiä. :)

Mummulaan ostettiin leluksi sellanen jännä auto. Siis sellanen rattisysteemi. Sen ku laittaa päälle, niin kuuluu kauhia pörinä. Saapa nähä, jos Veeti vaikka penkää sitä. Se ruukaa aina penkätä kaikkea turhaa. Sisko sitten opettaa, että "ei titä tantte penkää". Ja pempala on seepra, tietysti.

Kohta olis joulu. Olisko se musta vai valkea. En muista yhtään mustaa joulua, mutta joskus on satanut lumen vasta paria päivää ennen aattoa. Sekin toki riittää, mutta saishan se tulla aiemminkin. Eilen illalla, kun olin lenkillä, oli sellanen oikeen syksysen tuntunen ilma. Tuli siinä sitte mieleen, että lapsena oli aina mukava sellasina pimeinä syysiltoina esim. leikkiä piilosta tai jotain muuta tai ihan vaan kaahata pyörillä ympäri kylää. Sitten yhtäkkiä muistin, että onkin jo joulukuu. Ei ole joulukuussa taidettu piilosilla olla. Ennemminkin luisteltu. Niin se maailma muuttuu. Ihan pelottaa.