Joku anonyymi oli tuolla kommentoinut, että tahtoo uutta juttua... No...jos täällä joku jaksaa kaksi kertaa päivässä käydä ihmettelemässä, niin kaipa minäkin voin kaksi kertaa kuussa tänne kirjoitella. Jottei anonyymi kommentoija vallan turhaudu.

Nytpä sitä ollaan syyslomalla. Vaikka talviselta sää lähinnä vaikuttaa. Tai toisaalta keväiseltäkin, kun nyt tuo lumi vissiin niinku jo sulaa. Ensilumi tuli sunnuntaina. Useimmiten mulle tulee ensilumen myötä jotenkin rauhoittunut olo. Jostain syystä. On jotenkin niin rauhallisen ja hiljaisen näköistä se uusi lumi. Muttamutta...silloin samaisena ensilumen päivänä oli myös eräs vuosipäivä... Tai oikiammin se oli eilen. Mutta kuitennii. Se on toisaalta jo pitkä aika. Toisaalta ei. Riippuu miten se aattelee. Viime vuonna ei tähän aikaan ollut vielä satanut lunta. Olin vasta ollu vähä flunssassa (kaikkea sitä muistaakin...). Ja olin aika vasta menny Edeniin töihin. Asuin Tuirassa ankiassa kämpässä. Onneksi nyt ei ole flunssaa. Onneksi en enää ole Edenissä töissä (jossain muualla ehkä haluasinkin olla) ja onneksi en asu ankiassa kämpässä. Mutta onneksi kaikki asiat eivät ole muuttuneet. :)

Eilen ajoin kesärenkailla Raahesta kotiin. Aikas hiljaa piti edetä. Viimeiset 20km oli pahimmat. Ja ajoinkin vaan neljää kymppiä. Hiljaa hyvä tulee ja perillekin näemmä pääsee. Sitten auto vietiin Puuha Petelle korjattavaksi (noin sanoin Veetille, oikeasti sen korjasi joku Tapio). Se vaihtoin kätevästi renkaatkin samalla. Tänään sen jo sai takasin. Mutta se on vähän pimiä vielä. Isä laittaa lamppuja.

Eilen kävin Talaa ja Meetiä kattomassa. Olin siellä jo ennen kuin ne tuli hoidosta. Mika meni niitä eteiseen vastaan, kun ne tulivat. Veeti sanoi heti ensimmäisenä, että: "Telve iti! Minä oon poika!" =D Hyvähän se on isiäkin joskus vähän valaista, että kuka on kukakin... Ja kummityttö oli jotenkin niin suloinen. Se katteli kirjaa. Siinä oli suden kuva. Sara sanoi "Kato, tuti!" Opastin sitä, että eikös se oo susi. Sara sitte totesi, että "Tuti". Seuraavalla sivulla oli saman otuksen kuva ja Saran mielestä sekin oli "titu". => Nooh, eihän sitä voi kaikkea muistaa... Tai ehkä sen suden nimi oli Titu, mistä tuonkaan tietää. Onneksi Veeti korjasi pöydän ja tukkeutuneen viemärin.

Tänään olen sitten öljynnyt ompelukoneen. Ja auttanut äitiä suoristamaan sähköhellaa. Kun se kuulemma oli niin, että takaosa oli alempana. Eli pannukakkujen paistaminen on ollu vähän vaikiaa, koska taikina on tykänny valua toiseen laitaan peltiä. Noh, nyt pitäisi tulla tasapaksumpia pannukakkuja.

Huomenna menemmä Ouluun jotain katteleen. Ja torstaina vissiin menen taas Raaheen, jos auto on siihen mennessä tarpeeksi valaistunut.

Mutta ei enempiä tällä kertaa. Olispa se anonyymikin nyt tyytyväinen.